Preskočiť na obsah

Jodo Seminar in Bari

Jodo Seminar Bari

Po roku a prvej pozitívnej skúsenosti sa Adriana a Marián opäť vybrali do Talianska, aby sa zúčastnili džódó seminára v Bari s Louis Vitalis senseiom. Po príchode do dódžó boli obidvaja pochválení Emanuelom za ich individualizmus po príjazde do mesta. Tento rok to bolo bez ďalších extra spoznávacích dní tohto malebného mesta.
V sobotu ráno po ceste do dódžó nesmela chýbať zastávka v jednej z lokálnych kaviarní. Cappuccino a croissant, v ktorom netreba s lupou hľadať nutelu, je spestrením každého slnečného rána.
Tento rok sa tohto lokálneho seminára zúčastnilo 17 účastníkov z Nemecka, Anglicka, Slovenska a domáceho Talianska, pričom väčšina z nich bola držiteľom minimálne 5 danu. Počas dvoch dní sa intenzívne precvičili všetky 12 ZNKR kata s veľmi krátkymi prestávkami na pripomenutie si dôležitých chakuganten. Počas seminára nemohlo chýbať aj enbu všetkých 12 kata za sebou, ktoré je vždy spestrením pre Louis senseia.
V sobotu po tréningu sa spoločná večera konala v malej lokálnej reštaurácii, kde sa o dobrú náladu starali aj pohotoví čašníci. Emanuele už tradične objednal pre všetkých „antipasti„, ktoré sa považuje za jedno z najstarších a najtradičnejších talianskych pokrmov. Nemôže byť nič lepšie, ako začať večer s rozmanitým výberom malých talianskych lakociniek, ktoré potešia naše chuťové bunky a pripravia nás na hlavný chod. A že antipasti skvele ladí s pizzou, o tom niet pochýb. A ukončiť hody skvelým dezertom ako je tiramisu, ktoré je naozaj iné ako vo zvyšku Európy, je to najlepšie, čo si človek môže dopriať. Po večeri sa všetci účastníci vybrali do malého hostinca na posledný drink …