Preskočiť na obsah

Iaido seminar with Patrik sensei in Košice

Iaido seminar Kosice

Po roku do Košíc opäť zavítal náš učiteľ z Belgicka Patrik Demuynck sensei, 7.Dan Kyoshi. Sensei priletel už vo štvrtok. Letisko v Košiciach na konci júla bolo plné turistov a dovolenkárov, takisto ako Hlavná ulica, po ktorej sme sa všetci prešli, pozreli vynovenú fontánu a vychutnali si teplý letný večer s vynikajúcimi slovenskými delikatesami.
V piatok nasledovalo súkromné keiko, kde sa sensei venoval Mariánovi a Adriane pri ich príprave na blížiace sa skúšky. Poobede dorazili aj ostatní cvičenci, a ako je zvykom v našom dódžó, všetci sme si spoločne zacvičili džódó pod vedením Adriany.
Pozvanie na víkendové cvičenie pod Patrikovým vedením prijal aj Tamás z Budapešti a Bojan s Nicolom z Nového Sadu. Tento malý uzavretý seminár bol zameraný na cvičenie ZNKR kata. Ako sme mohli očakávať, cvičenie počas 2 dní bolo naozaj intenzívne, tak ako vždy pod Patrikovým vedením. V nedeľu poobede sensei spozoroval únavu na všetkých cvičencoch a tak sa rozhodol nám posledné hodiny spríjemniť. Sensei vybral koryu kata Yoarashi zo série Koran no Maki a tí, ktorí ju nikdy necvičili sa naučili aspoň formu. Yoarashi sa cvičila v 2 skupinách s bokenmi, ktorú viedli najvyššie technické stupne nášho dódžó, aby sa všetci zoznámili s riai. V obidvoch skupinách prevládala dobrá nálada, smiech, najmä pri subjektívnejšom chápaní tejto kata.
Koniec seminára bol zakončený oficiálnym prijatím srbského dódžó Ždral do rodiny Tamiya Ryu, čím sa Bojan stal Mariánovým žiakom.